Volledig scherm
Bart Ramselaar heeft FC Utrecht fraai op gelijke hoogte gebracht. © BSR Agency
1
EINDE
3
  • Orestis Kiomourtzoglou 40'
  • Bart Ramselaar 52' 90'+4'
  • Gyrano Kerk 70'

Heracles verliest ondanks voorsprong weer eens in eigen huis

ALMELO – Heracles Almelo is zondag thuis onderuit gegaan tegen FC Utrecht. De Almeloërs kwamen voor rust op voorsprong, maar gaven de wedstrijd in de tweede helft weg. FC Utrecht won met 3-1.

Bij Heracles begon Silvester van der Water weer vanaf de aftrap. Zijn basisplaats ging ten koste van Dabney dos Santos. Van der Water ontbrak vorige week in het uitduel bij Sparta nog vanwege een blessure. Van der Water begon sterk en zijn directe tegenstander Mark van der Maarel had het moeilijk met hem. De back kreeg na een kwartier spelen dan ook geel, toen hij de buitenspeler naar de grond werkte.

Dessers

Het duel was vanaf de aftrap in evenwicht en golfde op en neer. Heracles was vooral aan de linkerkant gevaarlijk via de opkomende Lennart Czyborra. Aan de andere kant was FC Utrecht gevaarlijk met Jean-Christophe Bahebeck, die de paal raakte. Bovendien kopte Willem Janssen een indraaiende vrije trap net naast. Namens Heracles kreeg Dessers tot twee keer toe nog een mooie mogelijkheid, maar de bal wilde er niet in.

Vlak voor rust kwam Heracles echter alsnog verdiend op voorsprong. Orestis Kiomourtzoglou kon zo het veld oversteken en ging een combinatie aan met Mauro Junior. Eerstgenoemde schoof de bal goed binnen. De voorsprong was terecht omdat Heracles daarvoor al enkele grote kansen onbenut liet.

Kerk

Heracles kwam niet sterk uit de kleedkamer. Bart Ramselaar maakte na vijf minuten spelen de gelijkmaker. Hij draaide eenvoudig weg bij Tim Breukers en schoot knap binnen. Mauro Junior zette Heracles met een vrije trap bijna op 2-1, maar zijn inzet belandde op de paal. Gyrano Kerk was namens Utrecht dichtbij een goal. Die maakte hij halverwege de tweede helft wel, toen de bal met wat geluk bij hem kwam en hij goed raak schoot.

Kansen

Heracles ging voor het eerst in de wedstrijd op zoek naar de terechte gelijkmaker, kreeg daar ook kansen op, maar de bal wilde er maar niet in voor de Almeloërs. FC Utrecht kreeg in de omschakeling kansen op meer, maar de ploeg van John van den Brom scoorde pas in de slotseconde via Bart Ramselaar, die voor een leeg doel kon binnenschuiven. 

Heracles – FC Utrecht 1-3 (1-0).
40. Kiomourtzoglou 1-0, 51. Ramselaar 1-1,70. Kerk 1-2, 90. Ramselaar 1-3.

Heracles : Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglou, Merkel (80. Szöke), Osman, Van der Water, Dessers, Mauro Junior.

FC Utrecht: Paes, Klaiber, Janssen, Hoogma, Van der Maarel, Van Overeem, Maher, Ramselaar, Gustafson (80. Emanuelson), Kerk (87. Troupee), Bahebeck (69. Van der Streek).

Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Breukers (Heracles) Van der Maarel (FC Utrecht)