Mohamed Ihattaren (r) is dan wel en dan weer geen basisspeler bij PSV. Hij deed 15 keer mee, maar slechts twee keer negentig minuten. Hier wordt hij gewisseld voor Erick Gutiérrez.
Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Ihattaren (r) is dan wel en dan weer geen basisspeler bij PSV. Hij deed 15 keer mee, maar slechts twee keer negentig minuten. Hier wordt hij gewisseld voor Erick Gutiérrez. © ANP/AD

Het einde van het basiselftal

Deze week komt de eredivisie eindelijk op orde: 20 speelronden voltooid rond 31 januari, dat was ook het ritme vóór corona. Ook in een overvol programma blijven trainers vragen krijgen als Pietje of Keesje eens niet speelt. En een ‘B-ploeg’ blijft een negatieve klank houden. Maar dat is oud denken.

 1. Belangenorganisatie vraagt KNVB om duidelijkheid: ‘Veel spelers uit lagere teams zullen stoppen’
  'Geen perspectief'

  Belangenor­ga­ni­sa­tie vraagt KNVB om duidelijk­heid: ‘Veel spelers uit lagere teams zullen stoppen’

  De KNVB zou er verstandig aan doen alvast een routekaart voor volgend seizoen te maken. Dat zegt Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateurvoetbalverenigingen (BAV), een dag nadat bekend werd dat de competities in de hoogste categorieën vanwege het coronavirus niet meer worden uitgespeeld. ,,Wie zegt mij dat we op 1 september weer kunnen beginnen? Misschien wordt het wel 1 november. Niemand weet het.”
 1. Samenvatting | PSV - Ajax
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | PSV - Ajax

  28 februari
 2. Ten Hag: 'Het is duidelijk dat wij met 1-1 gewonnen hebben'
  Play

  Ten Hag: 'Het is duidelijk dat wij met 1-1 gewonnen hebben'