Volledig scherm
Keisuke Honda vandaag bij zijn presentatie bij Vitesse. © Jeroen Putmans

Honda meteen in de basis: ‘Eén van de beste spelers met wie ik heb gewerkt’

Coach Leonid Sloetski ziet in Keisuke Honda de nieuwe ster van Vitesse. De Russische coach zet de nieuwkomer daarom ook meteen in de basis bij de Arnhemse club. De 98-voudig international van Japan krijgt een centrale rol bij de eredivisionist.

Vitesse hervat de competitie zondag om 16.45 uur met de uitwedstrijd bij Sparta. De Arnhemse club moet zich na drie opeenvolgende nederlagen oprichten uit een crisis. Sloetski ziet daarin een hoofdrol weggelegd voor Honda.

Dat de Japanner al maanden geen wedstrijd meer heeft gespeeld, vormt voor de Rus geen beletsel. ,,Honda heeft nooit snelheid gehad, maar hij is fit en bezit grote technische vaardigheden”, zegt de trainer van Vitesse. ,,Honda is één van de beste spelers waarmee ik ooit heb gewerkt.”

‘Hij moet de verbindingsman worden’

Honda start zondag op ‘10’ bij Vitesse. ,,Hij moet de verbindingsman worden tussen middenveld en aanval”, stelt Sloetski. ,,Daar hebben wij behoefte aan creativiteit.”

Bij Vitesse zijn er enkele vraagtekens. Tim Matavz en Eli Dasa zijn niet okselfris teruggekeerd van de interlandbreak. Hull City-huurling Nouha Dicko kampt met fysieke malheur. Hij stapte donderdag uit de training.

Sloetski kan vanwege knieblessures sowieso geen beroep doen op Oussama Tannane, Hilary Gong en Charly Musonda. De laatste twee komen dit seizoen niet meer in actie.

Volledig scherm
Keisuke Honda op de training van Vitesse. © Jeroen Putmans