Volledig scherm
Teleurstelling bij FC Twente als Vitesse de 3-0 maakt. © ANP Sport
0
EINDE
3
  • Bryan Linssen 51' 72'
  • Nouha Dicko 61'

Inspiratieloos FC Twente kansloos onderuit tegen Vitesse

ENSCHEDE – FC Twente heeft zaterdagavond in de Grolsch Veste een dikke nederlaag geleden tegen Vitesse. De Arnhemmers maakten na rust het verschil en wonnen met 3-0. Gonzalo Garcia moest voor rust al twee wissels toepassen. Vooral de wissel van Keito Nakamura was opvallend.

FC Twente kreeg na een kleine vijf minuten spelen al twee grote kansen om de score te openen. Javier Espinosa, die weer in de basis mocht beginnen door een blessure van Godfried Roemeratoe, zette Aitor tot twee keer toe vrij voor Remko Pasveer. De eerste keer kan Aitor niet afdrukken, de tweede keer redde de oud-doelman van FC Twente en Heracles goed.

Tegenvallende eerste helft

Deze attractieve openingsfase zette zich niet door in het vervolg van de eerste helft. FC Twente probeerde het Vitesse wel gevaarlijk te maken, maar slaagde daar niet meer in. De Enschedeërs hadden echter volledig controle over de wedstrijd en lieten Vitesse ook niet gevaarlijk worden. Keito Nakamura kreeg na een half uur spelen nog wel een goede mogelijkheid. Hij kon alleen door op Pasveer, maar die redde tot twee keer toe uitstekend. Vitesse stelde er enkel een afstandsschotje van Keisuke Honda tegenover.

Wissel Nakamura

FC Twente leek zonder kleerscheuren de rust te halen, maar Gonzalo Garcia besloot om voor het rustsignaal nog twee keer te wisselen. Hij haalde de ongelukkig spelende Nakamura naar de kant voor Rafik Zekhnini. De Japanner was zichtbaar teleurgesteld in dat besluit. Drie minuten later ging ook Xandro Schenk naar de kant. De verdediger raakte geblesseerd en werd vervangen door Peet Bijen.

Assist Pasveer

In de tweede helft was de eerste kans voor de gasten. Honda krulde een hoekschop bijna in één keer binnen, maar zijn inzet raakte de paal. Een minuut later was het alsnog raak voor de Arnhemmers. De Twentse defensie stond te slapen bij een lange bal van Pasveer, waarna Linssen de bal langs Drommel tikte. Nouha Dicko maakte in deze fase bijna nog de tweede treffer voor Vitesse, maar zijn inzet belandde op de paal.

Fout Bijen

FC Twente speelde voor rust al niet sterk, maar in de beginfase na rust leek het helemaal nergens meer op bij de Tukkers. Gevaarlijk balverlies van invaller Bijen leidde de 2-0 in van Dicko. Via Oriol Busquets, die de bal uit een hoekschop plots voor zijn voeten kreeg, was FC Twente al snel dichtbij de aansluiting, maar uitblinker Pasveer redde.

Onoplettendheid

Vitesse gooide het duel twintig minuten voor tijd in het slot. Julio Pleguezuelo stond te slapen, waardoor Tim Matavs niet buitenspel stond. De spits gaf voor op Linssen en die maakte zijn tweede van de avond. Wat volgde waren twintig pijnlijke minuten voor FC Twente in een doodstille en verslagen Grolsch Veste. Joël Drommel voorkwam meermaals dat Vitesse niet de vierde treffer van de avond maakte. FC Twente onderging de slotfase en snakte naar het eindsignaal.

FC Twente – Vitesse 0-3 (0-0).
51. Linssen 0-1, 61. Dicko 0-2, 72. Linssen 0-3,

FC Twente: Drommel; Pleguezuelo, Busquets, Schenk (42. Bijen), Verdonk; Brama, Selahi, Espinosa; Aitor, Vuckic (75. Berggreen), Nakamura (39. Zekhnini).

Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Obispo, Doekhi, Clark; Honda, Vroegh (76. Oukili), Foor; Dicko (68. Tannane), Matavz (80. Buitink), Linssen

Scheidsrechter: Lindhout
Geel: Nakamura (FC Twente), Clark, Honda (Vitesse)

Volledig scherm
FC Twente-Vitesse © AD Sportwereld