Volledig scherm
Willem Janssen. © BSR Agency

Janssen: Knap resultaat, maar hier zat meer in

Tegen een onsamenhangend Feyenoord pakte FC Utrecht een punt. Aanvoerder Willem Janssen vond het een knap resultaat, maar voelde dat er meer in zat. 

,,Je pakt een punt en dat is prima", zegt Janssen bij FOX Sports. ,,Zij laten veel ruimte in de rug en geven ons ruimte om te voetballen. Daar kunnen we hen pijn doen. Als je tien tot twintig procent beter speelt, dan win je hier.” 

FC Utrecht kwam op voorsprong door een doelpunt van Issah Abass die vanaf eigen helft opstoomde en de verdediging van Feyenoord aan flarden scheurde met zijn spurt. ,,Ik geef je het te doen hoor als je tegen zo'n gast moet sprinten. Dat was voor ons fantastisch natuurlijk”, aldus Janssen. Door een afstandsknal van Ridgeciano Haps kwam Feyenoord langszij.  De laatste twintig minuten lagen voor FC Utrecht kansen om er met de winst vandoor te gaan. ,,We beschikken niet over het vermogen hier gebruik van te maken.”

Niet slecht

In de slotfase moest doelman Kenneth Vermeer redden op een schot van Simon Gustafson. De keeper hield een goed gevoel over aan de wedstrijd. ,,Ik denk niet dat we slecht speelden. We zijn blij met een punt", zei Vermeer bij FOX Sports. ,,We spelen alleen maar gelijk.” 

Opnieuw kwam Feyenoord op achterstand in een thuiswedstrijd. Het cement in de defensie ontbreekt, waardoor Abass gemakkelijk door de verdediging kon snijden. Vermeer vond dat een van zijn ploeggenoten doelpuntenmaker Abass had moeten tackelen om de angel uit de aanval te halen. ,,Dan pak je maar een gele kaart.”

Uiteindelijk maakte Haps zijn doelpunt onschadelijk. Zo behield zowel FC Utrecht als Feyenoord de ongeslagen status. 

Volledig scherm
Kenneth Vermeer. © BSR Agency
Volledig scherm
Rick Karsdorp van Feyenoord in duel met Simon Gustafson van FC Utrecht tijdens de eredivisiewedstrijd Feyenoord - FC Utrecht in De Kuip. © ANP