John Heitinga, inzet: Dwight Lodeweges.
Volledig scherm
John Heitinga, inzet: Dwight Lodeweges. © Pro Shots

John Heitinga maakt seizoen af als coach van Ajax, Dwight Lodeweges assistent

John Heitinga heeft weinig tijd nodig gehad om de directie van Ajax te overtuigen. De 39-jarige oud-international, die zondag tegen Excelsior voor het eerst op de bank zat als eindverantwoordelijke, is tot het einde van het seizoen de hoofdtrainer van de Amsterdammers. Dwight Lodeweges wordt zijn assistent, zo heeft de club bekendgemaakt.

 1. FC Twente slaat grote slag met contractverlenging Van Wolfswinkel, Cerny, Smal én Hilgers

  FC Twente slaat grote slag met contract­ver­len­ging Van Wolfswin­kel, Cerny, Smal én Hilgers

  FC Twente heeft Ricky van Wolfswinkel, Vaclav Cerny, Gijs Smal en Mees Hilgers langer aan zich gebonden. De club uit de eredivisie lichtte de optie in de aflopende contracten van deze vier basisspelers. Spits Van Wolfswinkel en de verdedigers Smal en Hilgers liggen nu ook voor volgend seizoen vast, Cerny zelfs voor de komende twee jaar. De Tsjech is de topscorer van FC Twente in de competitie met negen doelpunten.
 1. Willem van Hanegem: ‘Vervelende avond voor Oranje tegen Frankrijk? Dat hoeft toch niet?’

  Willem van Hanegem: ‘Vervelende avond voor Oranje tegen Frankrijk? Dat hoeft toch niet?’

  In de AD Willem & Wessel podcast wordt nog eens uitgebreid teruggeblikt op de late 2-3 overwinning van Feyenoord op Ajax in de Klassieker van afgelopen zondag. Ook Feyenoord-icoon Willem van Hanegem had enorm genoten van de goede wedstrijd én de late winnende goal van Lutsharel Geertruida ,,Het is natuurlijk enorm mooi voor die jongen omdat hij, zoals ze zeggen, van onder de Kuip vandaan komt. Maar ook als hij van Dokkum was gekomen was dit schitterend geweest.”
 2. Help Ronald Koeman! Wie moet de bondscoach na de leegloop bij Oranje opstellen tegen Frankrijk?

  Help Ronald Koeman! Wie moet de bondscoach na de leegloop bij Oranje opstellen tegen Frankrijk?

  Nederland begint vrijdagavond aan de route naar het EK voetbal van volgend jaar in Duitsland. Met een uitwedstrijd tegen vice-wereldkampioen Frankrijk kan Oranje meteen de de borst natmaken. Maar wie moet bondscoach Ronald Koeman opstellen nu het Nederlands elftal is geteisterd door een virus? Help hem bij zijn keuze door hierboven jouw favoriete elf namen voor de kraker tegen Les Blues in te vullen!