Jordania sleept FC Den Bosch voor de rechter

videoKakhi Jordania en FC Den Bosch staan woensdag tegenover elkaar in de rechtbank. De Georgische zakenman kreeg donderdag van de KNVB te horen dat hij de club niet mag overnemen.

Door Max van der Put

Jordania laat nu weten dat hij beslag wil laten leggen op gelden en/of goederen van FC Den Bosch, om zo (een deel van) het door hem geïnvesteerde geld in de club terug te kunnen krijgen. Hij wilde 99,9 procent van de aandelen kopen om de club uit de problemen te halen. Bij FC Den Bosch kan nog niemand inhoudelijk reageren op deze zet van Jordania. Men is sinds vrijdagochtend op de hoogte van de actie van hem. 

Woensdag mag de Georgiër tijdens een verhoor in de rechtbank van Den Bosch uitleggen waarom hij beslag wil laten leggen en waarop. FC Den Bosch krijgt dan direct de mogelijkheid om te reageren. De club, die al tijden in financieel zwaar weer verkeert, heeft van de KNVB uitstel gekregen tot 26 augustus om de begroting voor komend seizoen rond te krijgen.

Volledig scherm
Kakhi Jordania. © Jiri Buller
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.