Kanonskogel Dessers verkozen tot doelpunt van de week

VideoDe winnende treffer van Cyriel Dessers tegen Ajax (1-0) is verkozen tot mooiste doelpunt van het eredivisieweekend. De spits van Heracles won de verkiezing met ruime cijfers: zijn doelpunt kreeg 68 procent van de stemmen.

De topscorer van de eredivisie maakte na 77 minuten goed gebruik van zijn lichaam en zette Daley Blind opzij. De Belg twijfelde vervolgens niet en haalde verwoestend hard uit. Met zijn kanonskogel liet Dessers André Onana kansloos. Daarmee schoot hij zijn seizoenstotaal op vijftien treffers én deed hij Ajax pijn in de strijd om de titel. AZ verkleinde het gat naar drie punten.

Cyriel Dessers.
Volledig scherm
Cyriel Dessers. © ANP Sport

Alen Halilovic van SC Heerenveen krulde de bal tegen ADO Den Haag in de kruising. Die treffer leverde hem 24 procent van de stemmen op. 8 procent van de stemmers kozen voor de goal van FC Emmen-spits Michael de Leeuw, die hard raak schoot tegen Willem II.

Bekijk hier de andere goals:

  1. Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

    Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondi­ge hekel aan Duitsers’

    In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.