KNVB zet vol in op uitspelen van de competitie, maar waar is plan-B?

De KNVB en de Eredivisie CV houden vast aan de intentie om het eredivisieseizoen uit te spelen. De clubs kregen dinsdag een fictief speelschema gepresenteerd voor de periode half juni tot begin augustus. Tal van praktische vragen blijven echter onbeantwoord.

Poll

Is het terecht dat de KNVB wil doorvoetballen?

  • Ja, stoppen kan altijd nog. (35%)
  • Nee, doorgaan heeft sowieso geen zin meer. (65%)
40464 stemmen

Door Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels

Eerst halverwege juni de inhaalwedstrijden FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord. Dan vanaf 19 juni de overgebleven acht speelrondes, het overgrote deel af te werken zonder publiek. Vanaf eind juli in anderhalve week de play-offs om promotie/degradatie en de bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht zo laat mogelijk plannen, zodat daar nog kans is op de aanwezigheid van publiek.

Zie hier in grove lijnen het plan voor het afronden van dit - om al zijn zorgelijke redenen - nu al historische voetbalseizoen. De KNVB presenteerde het gistermiddag in afzonderlijke videopresentaties aan de eredivisieclubs, hun eerste divisiecollega’s en andere belanghebbenden zoals zendgemachtigde FOX Sports.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”