Ronald Koeman.
Volledig scherm
Ronald Koeman. © BSR Agency

Koeman trots op team: ‘Verdiende zege, want wij deden meer om te winnen’

Ronald Koeman sprak na 2-4 zege van Oranje in Hamburg van een geweldige avond. “Dit is een fantastisch resultaat. We hadden zelfs nog ruimer kunnen winnen”, aldus de bondscoach bij de NOS. “Al moet ik wel zeggen dat de Duitsers ook de nodige kansen hebben gehad.”

Verdiend was het ook wel, vervolgde Koeman. “Volgens mij heeft het elftal dat het meeste initiatief heeft getoond gewonnen. Ik vond Duitsland heel afwachtend. Ze hebben één wapen: hun snelheid. Op basis daarvan kwamen ze ook op voorsprong. Ik was wel verbaasd dat ze het spel zo aan ons lieten.”

Over de tweede helft was hij lovend. “We kregen meer rust in het spel en bereidden onze aanvallen beter voor. Dat hebben we heel goed gedaan. Op een gegeven moment konden zij het niet meer belopen. Toen hebben wij toegeslagen.”

Oranje sloeg toe nadat Koeman Denzel Dumfries en Marten de Roon had gewisseld voor Davy Pröpper en Donyell Malen. “Die wissels pakten goed uit. Maar andere mensen zullen zeggen, waarom ben je niet zo begonnen. Maar dan was het wel heel aanvallend geworden. Misschien dat zij maandag tegen Estland wel mogen starten.”

  1. Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

    Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondi­ge hekel aan Duitsers’

    In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.