Volledig scherm
© BSR/Soccrates

Kruiswijk zet punt achter voetbalcarrière

Arnold Kruiswijk stopt met voetballen. De 34-jarige verdediger van Vitesse kampt met een slepende rugblessure, waardoor hij zich genoodzaakt voelt om na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten.

De verdediger maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij FC Groningen op 7 februari 2002 in de bekerwedstrijd tegen Ajax. In 2008 stapte hij over naar Anderlecht. Na anderhalf jaar in België te hebben gevoetbald, kwam hij terug naar de eredivisie. Eerst op huurbasis voor Roda JC, daarna vier seizoenen bij sc Heerenveen en vanaf de zomer van 2014 bij Vitesse. Hij speelde in totaal bijna vierhonderd officiële duels in het betaald voetbal, maar in Arnhem kampte hij de laatste jaren met een hardnekkige blessure aan zijn rug.

,,En dat gaat maar niet over", zo vertelt Kruiswijk tegen de officiële kanalen van Vitesse. ,,Als volledig meetrain dan heb en hou ik teveel last. Nu is het moment dat het lijkt dat het niet meer beter wordt, in ieder geval dusdanig om bij een ploeg in de Eredivisie te voetballen. Lastig, maar soms lopen dingen zo. Ertegenin gaan blijkt ook geen voordeel op te  leveren. Het is nou eenmaal zo.”

Kruiswijk kwam in maart 2017 in de spotlights te staan, toen hij namens Vitesse scoorde tegen Sparta Rotterdam (foto). Het was (na 25.318 minuten en 304 wedstrijden) zijn allereerste - en naar nu blijkt ook laatste - profgoal van Kruiswijk. Ook maakte hij op 10 september 2006 het snelste eigen doelpunt in de historie van de eredivisie. Met Vitesse won hij in 2017 in de KNVB-beker. Kruiswijk beoogt nu een loopbaan in het voetbal als trainer. Hij volgt al cursussen en loopt de rest van het seizoen stage bij Vitesse Onder-16.