Volledig scherm
Kylian Mbappe krijgt een gele kaart van Bjorn Kuipers in de wedstrijd Napoli-Paris Saint-Germain. Kuipers is waarschijnlijk nog wel even actief op het mondiale voetbalpodium. © AFP

Kuipers gevraagd om door te gaan tot EK 2020

OLDENZAAL - Björn Kuipers verlengt zijn internationale scheidsrechterscarrière waarschijnlijk tot en met het EK van 2020. De Oldenzaler had aangekondigd dat het WK dit jaar zijn laatste grote toernooi is geweest. 

Maar Kuipers (45) komt daar op terug en is wellicht toch van de partij op het EK in 2020. Dat meldde zijn vaste assistent Erwin Zeinstra gisteren in een interview met Omroep Friesland. 

Zeinstra vertelde in het gesprek dat Kuipers door de UEFA is gevraagd om tot en met het EK beschikbaar te blijven. Roberto Rosetti, de nieuwe scheidsrechtsbaas van de Europese Voetbalunie zou daar het voortouw in hebben genomen.  ,,Daar heeft Björn positief op gereageerd”, aldus de assistent. Wel moet Kuipers ervoor zorgen dat hij fit blijft en genoeg motivatie heeft om door te gaan, meldde Zeinstra.

Kuipers zou wel zijn beoogde opvolger Danny Makkelie willen meenemen naar het EK. Zeinstra: ,,Als de UEFA kiest tussen Danny en Björn, dan zal Björn zich terugtrekken.”