Volledig scherm
Art Langeler © Ronald Bonestroo/Pro Shots

Langeler directeur voetbalontwikkeling KNVB en neemt afscheid als coach Jong Oranje

Art Langeler is benoemd tot directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB. Het gaat om een nieuwe functie in de directie. De huidige bondscoach van Jong Oranje wordt verantwoordelijk voor de breedtesport, de voetbalopleidingen en het jeugd topvoetbal.

Langeler is nog wel tot 31 mei coach van Jong Oranje, maar zal daarna afscheid nemen.

,,Dit is een bijzondere stap in mijn loopbaan, waar ik zeer enthousiast over ben", vertelt Langeler. ,,Na dik tien jaar als trainer, beleidsmaker en opleider in het betaald voetbal, is de tijd gekomen de opgedane ervaringen de komende jaren in dienst te stellen van de KNVB. De ontwikkeling van het voetbal in Nederland, de trainersopleiding, voetbalbeleid in de top en in de breedte, het zijn deelgebieden waar veel te doen is en ik kijk ernaar uit hier met een deskundig team leiding aan te geven."

KNVB-directeur Eric Gudde stelt dat er een intensieve selectie aan de benoeming vooraf is gegaan. ,,We hebben uiteindelijk in eigen huis de ideale kandidaat gevonden. We zijn erg blij hem aan te kunnen stellen. Art past precies in het profiel van directeur voetbalontwikkeling. De juiste man op de juiste plaats. Hij heeft een voetbalachtergrond op alle denkbare niveaus, als trainer én als speler, waarvan vier jaar als hoofd opleidingen bij PSV en 4 jaar als hoofdtrainer bij PEC Zwolle."

Het is nog niet bekend wie de opvolger van Langeler bij Jong Oranje wordt.