Volledig scherm
© ANP

Leeuwinnen tegen Spanje en Polen in Algarve Cup

De Oranje Leeuwinnen spelen op het toernooi om de Algarve Cup tegen Spanje en Polen. De Europees kampioen werd met die twee landen ingedeeld in groep B. Aan het oefentoernooi in Portugal doen twaalf landen mee, die zijn verdeeld over vier groepen van drie.

Oranje speelt op woensdag 27 februari tegen Spanje, dat komende zomer ook van de partij is op het WK in Frankrijk. Vijf dagen later, op 4 maart, nemen de 'Leeuwinnen' het op tegen Polen. De locaties en aanvangstijdstippen van die wedstrijden zijn nog niet bekend. De twee beste groepswinnaars spelen op 6 maart de finale.

De voetbalsters van bondscoach Sarina Wiegman bereikten vorig jaar voor het eerst de finale van de Algarve Cup. Vanwege overvloedige regenval werd het duel met Zweden echter afgelast. Beide landen gingen als toernooiwinnaar de boeken in.

Oranje gaat volgende week op trainingskamp in Zuid-Afrika. De ploeg van Wiegman speelt op 19 januari in Kaapstad een oefeninterland tegen het gastland. Op het WK zit Oranje in de groep bij Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'