Volledig scherm
Ramon Pascal Lundqvist © BSR Agency

Lundqvist krijgt geen schorsing voor ‘pootje haken’ tegen FC Twente

GRONINGEN/ENSCHEDE - Ramon Pascal Lundqvist kan zondag gewoon met FC Groningen meedoen in de uitwedstrijd tegen AZ. De Zweedse middenvelder werd zaterdag tegen FC Twente door scheidsrechter Christiaan Bax weggestuurd omdat hij een tegenstander haakte, zonder intentie de bal te spelen.

De aanklager betaald voetbal kwam maandag tot de conclusie dat Lundqvist zich niet schuldig heeft gemaakt aan een 'gewelddadige handeling'. De zaak is geseponeerd.

Tegen Twente kreeg ook Mike te Wierik een directe rode kaart omdat hij een duel aanging met gestrekt been. Te Wierik is voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De verdediger mag tegen AZ dus niet meespelen.

  1. LIVE | Heerenveen wil prima competitiestart voortzetten in Emmen

    LIVE | Heerenveen wil prima competitie­start voortzet­ten in Emmen

    FC Emmen slaagde er dit seizoen nog niet in om het net te vinden. Na het droomseizoen 2018/2019 moet trainer Dick Lukkien alle zeilen bijzetten om niet na twee seizoenen al af te zakken naar de Keuken Kampioen Divisie. Tegen SC Heerenveen krijgt FC Emmen de kans om de eerste punten van het seizoen te scoren. De voortekenen zijn goed, want vorig seizoen werd er in eigen huis met 2-0 gewonnen. Blijft Heerenveen ongeslagen of zorgt Emmen in eigen huis voor een stuntje? • Heerenveen speelde vorige speelronde 1-1 gelijk tegen Feyenoord • Emmen werd door Ajax met 5-0 van de mat geveegd in Amsterdam • De vorige ontmoeting werd met 2-0 gewonnen door Emmen • Aftrap: 20:45 uur