Volledig scherm
© BSR Agency

Malen: We speelden de counter niet goed uit

Met zijn zevende competitietreffer zorgde PSV’er Donyell Malen in Eindhoven voor de gelijkmaker (1-1) tegen Ajax. Daarbij bleef het in de topper waarin eerder Quincy Promes de Amsterdammers op voorsprong had gezet. ,,Je wilt natuurlijk winnen. Maar als je met 1-0 achter komt, wil je vooral niet verliezen. Dat is gelukt, maar ik houd er gemengde gevoelens aan over”, zei Malen bij FOX Sports.

Malen had gezien dat Ajax veelvuldig in balbezit was geweest. ,,Zij hadden veel de bal, terwijl wij meer counterden. Dat speelden we met name voor rust niet goed uit. In de tweede helft ging dat een stuk beter. Met Co (Gakpo) in de ploeg gingen we in het laatste kwartier ook iets anders spelen. Hij voorin en Stevie (Bergwijn) en ik er achter. Dat pakte meteen goed uit.”

Bekijk hier de samenvatting van de topper PSV - Ajax (Premium)

Initiatief voor Ajax

Het was volgens Malen te begrijpen dat PSV het initiatief aan Ajax liet. ,,Je weet dat Ajax een voetballende ploeg is en wil opbouwen. Wij probeerden op momenten druk te zetten. Dat lukte soms wel en soms niet. Wij kunnen goed vanuit de omschakeling spelen. Iedereen heeft zich kapot gewerkt. Qua werklust hebben we wel een punt verdiend”, oordeelde de spits.

Malen beleeft een uitstekende maand. Hij startte september met zijn eerste doelpunt voor Oranje, in de EK-kwalificatie tegen Duitsland. Vorige week scoorde hij liefst vijf keer in het duel met Vitesse en zondag volgde met de gelijkmaker tegen Ajax opnieuw een hoogtepunt. Malen: ,,Dit is het leven als spits, nu spreekt iedereen vol lof over me. Ik zit nu lekker in mijn vel en alles zit mee. Als het even niet meezit, moet ik ook gewoon rustig blijven.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency