Samir Memisevic in duel met David Neres.
Volledig scherm
Samir Memisevic in duel met David Neres. © Pim Ras Fotografie

Memisevic verruilt FC Groningen definitief voor Hebei FC

FC Groningen heeft een akkoord bereikt met het Chinese Hebei FC over de transfer van Samir Memisevic. De 26-jarige Bosniër heeft zijn krabbel gezet onder een meerjarige verbintenis. 

De Bosniër speelde sinds de zomer van 2016 voor FC Groningen. De verdediger kwam dit seizoen in elf eredivisieduels in actie. Memisevic, die in totaal 109 keer het shirt van FC Groningen droeg, was afgelopen zaterdag nog aanvoerder in de wedstrijd tegen VVV. Hij nam de band tijdelijk over van de geschorste Mike te Wierik.

Samir Memisevic.
Volledig scherm
Samir Memisevic. © ANP Sport

De Chinese transfermarkt is nog geopend, waardoor Memisevic zijn gedroomde stap kon zetten. ,,Hij heeft het afgelopen transferwindow het verzoek neergelegd bij ons om mee te werken aan een overgang naar China’’, laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten op de clubwebsite. ,,Dit was voor ons bespreekbaar onder de juiste voorwaarden. Samir had nog een contract voor anderhalf seizoen. Wij hebben gemeend dat wij op dit moment voor FC Groningen een betere transfer konden realiseren dan eventueel komende zomer, daarom laten wij hem tussentijds vertrekken.’’