Volledig scherm
PREMIUM
Memphis Depay. © AFP

Memphis een echte spits? ‘Ik zit er een beetje tussenin’

Bondscoach Ronald Koeman twijfelt nooit over Memphis Depay, voor hem de onomstreden spits van het nieuwe Oranje. Die verantwoordelijkheid voelt de aanvaller ook. ,,Ik weet dat ik belangrijk ben, maar ik wil nóg belangrijker worden.’’

Door Sjoerd Mossou

Op sportzender FOX Sports begon de week met een heuse ‘Memphis-avond’. Twee uitgebreide documentaires, de ene nieuw en de andere een paar jaar oud, over de nu 24-jarige spits van Oranje.

De film Van Moordrecht naar Manchester gaat bovenal over zijn carrière als jonge, succesvolle voetballer bij PSV, op de drempel van een grote transfer naar Manchester United. De kortere documentaire Memphis: the Genesis verhaalt over zijn goededoelenproject in Ghana, het land van zijn vader, waar hij dove en blinde kinderen probeert te helpen.

  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.