Volledig scherm
Sylla Sow viert het feest met zijn ploeggenoten. © BSR Agency
2
EINDE
0
  • Sylla Sow 11'
  • Kevin Vermeulen 90'+5'

RKC wint eindelijk een wedstrijd en voorkomt negatief eredivisierecord

RKC Waalwijk is er eindelijk in geslaagd om in de eredivisie een wedstrijd te winnen. De ploeg van Fred Grim was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Heracles Almelo, dat afgelopen woensdag nog in Almelo met 4-3 wist te winnen van de Waalwijkers in de beker. Sylla Sow en Kevin Vermeulen maakten de doelpunten.

Bekijk hier de samenvatting van RKC Waalwijk - Heracles Almelo (premium).

Nog nooit had een ploeg uit de eredivisie na twaalf speelronden één punt, maar bij een nederlaag tegen Heracles Almelo kon RKC geschiedenis schrijven. Dat de ploeg van Fred Grim het record niet wilde hebben bleek wel in de eerste minuten, want RKC begon stormachtig aan het duel en creëerde kans op kans. Een belabberd Heracles kwam na elf minuten terecht op een achterstand: Sow schoot via de onderkant van de lat raak.

Het duurde een half uur, maar toen was Heracles wakker. Vlak voor rust kreeg Cyril Dessers zelfs een uitgelezen kans om met 1-1 de kleedkamers op te zoeken, maar de Belg vond doelman Etienne Vaessen op zijn weg. Echt grote kansen bleven in het vervolg van de wedstrijd uit voor Heracles. RKC kreeg wel mogelijkheden om te scoren, maar onder andere een prachtige omhaal van Hans Mulder belandde op de lat. ,,Daar kan Ronaldo nog wat van leren", zei hij na afloop voor de camera's van FOX Sports. ,,Of ik raak hem goed, of ik schiet hem het stadion uit. Gelukkig raakte ik hem nu goed.”

In de slotminuten zette Heracles nog aan, maar hield het terecht geen punt over aan het treffen met RKC. Kevin Vermeulen maakte ver in blessuretijd de beslissende 2-0 en zorgde voor een bescheiden feestje bij de promovendus, dat nu op 4 punten staat uit 12 duels. 

Bekijk hier de reactie van Hans Mulder na de wedstrijd:

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
Sylla Sow viert de openingstreffer. © ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
Vreugde bij RKC. © BSR Agency