Volledig scherm
Mike Snoei. © BSR Agency

Snoei volgt De Jong op als coach van De Graafschap

De Graafschap gaat met Mike Snoei het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie in. De 55-jarige coach komt over van Telstar en tekent een contract voor twee seizoen op de Vijverberg. 

Henk de Jong gaf in het voorjaar te kennen niet verder te gaan als coach van De Graafschap. Hij keert volgend seizoen terug bij SC Cambuur en slaagde er niet in om de club uit Doetinchem te behouden voor het hoogste voetbalniveau in Nederland. Snoei blijft dus coach in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij afgelopen seizoen op een vijftiende plek eindigde met Telstar. Eerder was hij in Nederland werkzaam bij Vitesse, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles.

,,De goede resultaten van de laatste twee seizoenen hebben we niet geheim kunnen houden", stelt Pieter de Waard, algemeen directeur van Telstar. ,,Trainer Mike Snoei verruilt de Witte Leeuwen voor onze vrienden in het oosten, de Superboeren. Wij danken Mike voor zijn inzet, geduld en vertrouwen. Wij gaan op zoek naar een trainer die gelijk is aan Mike en zijn jongens ook sprankelend voetbal laat spelen. Een die voetballers beter maakt en een die sfeer en kameraadschap creëert. Dit is precies wat we met Snoei kregen en dat is vanaf nu onze standaard.”