Steven Berghuis.
Volledig scherm
Steven Berghuis. © BSR Agency

Steven Berghuis: Ik probeer mentaal fris te blijven

Steven Berghuis doet niets liever dan voetballen, maar ook de aanvoerder van Feyenoord zit al enkele weken verplicht thuis. Berghuis, gedeeld topscorer van de eredivisie met vijftien doelpunten, ziet het echter niet zo somber in, zo zegt hij op Feyenoord TV.

,,Het gaat goed, ik ben gezond en volg het beleid van de overheid en het RIVM", zegt Berghuis in een videogesprek met Feyenoord TV. ,,Ik probeer wel een soort van schema in m'n leven te houden. Zo sta ik gewoon op tijd op. Ik heb thuis een kleine, die ruim een jaar oud is. Ze vraagt veel aandacht. Ik kan die kleine nu zien op tijden waarop ik dat voorheen niet kon, dan was ik niet thuis. Ik verveel me eigenlijk niet. Zo probeer ik alle facetten positief te benaderen.”

Feyenoord was de afgelopen maanden in de winning mood en klom onder trainer Dick Advocaat op naar de derde plek in de eredivisie. Met vijftien doelpunten en zeven assists had Berghuis een belangrijk aandeel in de opmars van zijn club. ,,We waren natuurlijk heel erg lekker bezig. Maar uiteindelijk heeft het niet zoveel zin om daaraan te denken", aldus de vleugelspits. ,,We moeten de situatie van nu nemen zoals het is. Ik vul m'n dagen zo goed mogelijk in en probeer mentaal fris te blijven. Ik blijf zo veel mogelijk binnen. Dat is best moeilijk, maar er zijn nu andere dingen belangrijk.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.