Erik ten Hag met Matthijs de Ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik ten Hag met Matthijs de Ligt. © BSR Agency

‘Straks in de bergen, dan zal ik genieten’

Interview Erik ten HagErik ten Hag viert zijn eerste volledige jaar als trainer van Ajax met de dubbel. Een gesprek over voldoening, revanche en de broosheid van succes.

Door Daniël Dwarswaard

Natuurlijk weet Erik ten Hag dat ze bestaan. Die aanstekelijke compilatiefilmpjes over het geweldige (Europese) seizoen van Ajax. Met bombastische muziek en lyrische commentaren. Sierd de Vos die het uitkraait na die rake kanonskogel van Lasse Schöne in Bernabeu tegen Real Madrid: so SCHONE wie heute. Een Engelse commentator die verliefd wordt op dit Ajax. ,,Vrienden sturen mij wel eens van die linkjes door. Daar klik ik wel eens op. Natuurlijk gaat het niet langs me heen. Maar het is niet zo dat ik het ga opzoeken ofzo. Weet je, als ik straks op vakantie tussen de bergen zit en ik kijk uit over die prachtige weidse omgeving zal ik nog eens door mijn telefoon scrollen. De stilte om me heen, die prachtige natuur, de zon die tussen de bergen opduikt. Een glas witbier voor mijn neus. Ja, dan zal ik ervan genieten.’’

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.