Volledig scherm
© BSR Agency

Supporters PSV uit protest eerste 20 minuten stil

Supporters van PSV hebben zondag stil protest gevoerd tegen het sinds dit seizoen ingevoerde aanvangstijdstip van eredivisiewedstrijden op zondagavond 20.00 uur. Na precies 20 minuten klonken pas de eerste liederen in het Philips-stadion. 'Anti zondag 20 uur!!!' was te zien op meerdere spandoeken.

Het plan om voortaan ook een wedstrijd zondagavond om 20.00 uur te beginnen, werd afgekeurd door de meeste clubs. De KNVB gaf vervolgens aan alleen in bepaalde gevallen uit te wijken naar dat tijdstip.

De eerste drie speelronden is er echter elke keer een wedstrijd om 20.00 uur. Vorig weekeinde ging het om AZ - Fortuna Sittard, dit weekeinde betreft het PSV - ADO Den Haag en volgend weekeinde begint Heracles tegen PSV ook om 20.00 uur op zondag. De KNVB wil op die manier ook clubs die Europees voetbal op donderdag spelen (AZ en PSV in dit geval) tegemoet komen door ze wat langer rust te geven.

PSV kijkt momenteel tegen een achterstand van 1-0 aan tegen ADO. Volg het duel hier live.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.