Oussama Tannane maakte de 0-1 en gaf een assist bij de 0-2.
Volledig scherm
Oussama Tannane maakte de 0-1 en gaf een assist bij de 0-2. © BSR Agency
0
EINDE
2
  • Oussama Tannane 11'
  • Tim Matavz 60'

Tannane leidt Vitesse langs matig Heracles naar kwartfinales

Vitesse staat in de kwartfinales van de KNVB-beker. Aan de hand van Oussama Tannane versloeg de Arnhemse club woensdagavond Heracles. Een goal en assist van de dribbelaar zorgden voor een zorgeloze expeditie in Almelo. Hij kreeg er een applauswissel voor: 0-2.

Vitesse kende een sterke start in Overijssel. De Arnhemse club domineerde, maar kwam op curieuze wijze op voorsprong. Oussama Tannane schoot een vrije trap direct binnen. De goal was een replica van de treffer tegen Fortuna Sittard van afgelopen zaterdag. Nu tastte alleen Heracles-doelman Michael Brouwer volledig mis: 0-1.

Bekijk hier de samenvatting van Heracles Almelo - Vitesse (Premium).

Met die voorsprong moest Heracles de aanval zoeken, maar dat gebeurde niet. De formatie uit Almelo gokte op de omschakeling en wachtte af. Die speelwijze leverde geen noemenswaardige kansen op. Vitesse liet verder voor rust ook niets zien.

Maar een tweede ingeving van Tannane zorgde na een uur wel voor de beslissing. De negenvoudig Marokkaans international, voormalig speler van Heracles, zette een dribbel in op eigen helft. Bij het strafschopgebied van Heracles had hij ook nog het overzicht voor de steekbal. Tim Matavz ronde daarna alleen voor Brouwer zeer fraai af: 0-2.

Voor Vitesse was er daarna niets meer aan de hand. Heracles was vleugellam en creëerde niet eens kansen.

Tim Matavz zorgde in de 60ste minuut voor de beslissing.
Volledig scherm
Tim Matavz zorgde in de 60ste minuut voor de beslissing. © BSR Agency