Volledig scherm
PREMIUM
David Neres in actie tegen Flamengo. De Braziliaan kan naar China, maar Ajax-trainer Erik ten Hag laat hem liever niet gaan. © BSR/Soccrates

Ten Hag: Vechten om deze kern bij elkaar te houden

InterviewAan de andere kant van de oceaan legt Ajax de basis voor de tweede seizoenshelft die eindelijk weer een titel moet opleveren. In Orlando ging het vooral over transfers. Erik ten Hag over die perikelen én de strijd met PSV.

Volledig scherm
Erik ten Hag in Orlando in gesprek met Frenkie de Jong. © BSR/Soccrates

Door Daniël Dwarswaard

Al die uren op de schitterende trainingsvelden in Orlando was de telefoon van Ajax-trainer Erik ten Hag (48) letterlijk en figuurlijk ver weg. Maar eenmaal terug in het naastgelegen luxe Omni Resort werd het apparaat een belangrijk onderdeel van de trainingsweek in de Verenigde Staten. Steeds het contact met directeur spelerszaken Marc Overmars aan de andere kant van de wereld, om te horen wat er nu weer speelt op transfergebied.

Want er was eigenlijk elke dag wel iets. Een bod van ruim veertig (!) miljoen op David Neres van de Chinese club Guangzhou Evergrande. Max Wöber die voor 10,5 miljoen vertrekt naar het Spaanse Sevilla. Ajax dat net naast het Mexicaanse talent Diego Lainez (18) grijpt, omdat hij op het laatste moment Betis Sevilla verkiest boven de eredivisie.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''