Volledig scherm
© BSR Agency

Ten Hag: We hadden de wedstrijd volkomen in de greep

Ajax-coach Erik ten Hag vond dat zijn ploeg vanavond in de topper met PSV (1-1) de wedstrijd gemaakt heeft. ,,We hadden wel zes heel grote kansen. We hebben dus mogelijkheden gemist. Dat is te veel, daar moeten we aan werken. Ik heb niet zo veel kansen gezien van PSV”, aldus Ten Hag voor de camera’s van FOX Sports. 

,,We hebben de kansen gecreëerd en komen voor de goal van de tegenstander. We komen voor. Hadden de wedstrijd volkomen in de greep. Maar dan maakt PSV gelijk door een domme fout. Ons centrum was niet gedekt bij die goal. Maar het totale verdedigen van mijn ploeg was uitstekend. Die 1-1 van Malen was eigenlijk de enige grote kans die we hebben weggegeven. Er zit muziek in onze ploeg. Nu moeten we nog beter met de kansen omspringen en een voorsprong leren vast te houden.”

Bekijk hier de samenvatting van de topper PSV - Ajax (Premium) 

Promes

Pikant moment was dat Donny van de Beek klaarstond om in te vallen voor Quincy Promes. De snelle aanvaller scoorde prompt. Ten Hag: ,,Ja, ik wilde Promes eruit halen. Hij speelde niet slecht, helemaal niet. We wilden met Van de Beek een frisse wissel brengen. Hij maakte net op dat moment de 0-1 en dan komt er een ander scenario met Neres als wissel.”

Volledig scherm
© BSR Agency