Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
0
  • Kerim Frei 40'
  • Anco Jansen 90'+3'

Thuis ijzersterk FC Emmen dankzij toverende Frei voorbij FC Twente

FC Emmen blijft het thuis op de Oude Meerdijk geweldig doen. Woensdagavond werd gewonnen van FC Twente (2-0). Slechts vier eredivisieteams presteren in eigen huis beter dan de ploeg van trainer Dick Lukkien die het qua scouting wel op orde lijkt te hebben.

Door Nik Kok

Bij Emmen hebben ze namelijk een neusje voor paradijsvogels uit alle hoeken van de wereld. Eerst was er Sergio Peña uit Peru en nu is er Kerim Frei, een heerlijke Turkse dribbelaar op links, pardoes aan komen waaien van Istanbul Basaksehir. Die Frei dus draaide FC Twente dinsdagavond een helft lang dol en maakte de openingstreffer met een bekeken schot vanaf de zestien. Het bevestigde maar weer de avontuurlijke transferpolitiek van de club uit Drenthe die er mede voor zorgt dat de club ook in het tweede eredivisieseizoen uit het bestaan vrij eenvoudig overeind blijft. Want echt degradatiegevaar lijkt er niet te bestaan bij Emmen dat door de winst op Twente zelfs over de opponent heen wipt.

Bekijk hier de samenvatting van FC Emmen - FC Twente (Premium)

Op het haast onneembare bastion de Oude Meerdijk waar slechts heel weinig ploegen kunnen winnen, verzuimde Emmen om het duel tegen Twente eerder te beslissen. Glenn Bijl schoot een vrije trap van grote afstand op de lat terwijl Sergio Peña een inzet van dichtbij gekeerd zag worden door Joël Drommel. Die redding was een spaarzaam wapenfeit bij het tobbende Twente dat steeds verder afglijdt. Zonder weer de veelbesproken clublegende Wout Brama die de laatste weken van trainer Gonzalo Garcia Garcia niet eens op de bank mag zitten.

FC Twente drukte Emmen in de tweede helft verder terug maar tot grote kansen leidde dat niet. Invaller Anco Jansen bekroonde zijn terugkeer op de velden na lang blessureleed zelfs met de 2-0.