Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
3
  • Haris Vuckic 78'
  • Amadou Ciss 90'+5'
  • Keito Nakamura 16'
  • Javier Espinosa 24'
  • Giorgi Aburjania 66'

Tien man FC Twente winnen met overmacht in Sittard

FC Twente had vandaag ook met een man minder weinig moeite met Fortuna Sittard. In Limburg versloegen de Tukkers de thuisclub met 2-3. Fortuna bracht slechts enkele seconden voor het eindsignaal de marge terug tot één goal. 

Dankzij de zege heeft FC Twente zich achter Ajax en PSV op de derde plek genesteld in de eredivisie. 

Met een goede loopactie en een beheerst wippertje bracht Keito Nakamura de bezoekers na een kwartier aan de leiding en halverwege de tweede helft schoot Javier Espinosa in de verre hoek raak voor de 0-2.

Vlak voor rust werd de maker van 0-1 met rood weggestuurd omdat hij met twee benen inkwam. Twente-trainer Gonzalo García hield in het begin van de tweede helft toch vast aan zijn zelfde tiental en bracht na een uur de Georgiër Giorgi Aboerjania, die een paar minuten later de 0-3 binnen tikte. Het duel leek beslist, maar Twente-middenvelder Haris Vuckić werkte de bal nog in zijn eigen doel en na een rode kaart voor Mica Pinto (Fortuna) schoot Amadou Ciss diep in blessuretijd nog de 2-3 binnen.

Volledig scherm
Amadou Ciss vindt in de vijfde minuut van de blessuretijd bij een 2-3 achterstand nog tijd om een salto te maken. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

Het duel leek beslist, maar Twente-middenvelder Haris Vuckić werkte de bal nog in zijn eigen doel en na een rode kaart voor Mica Pinto (Fortuna) schoot Amadou Ciss diep in blessuretijd nog de 2-3 binnen.

De laatste keer dat Twente in de eerste zes eredivisieduels ongeslagen bleef, was in het seizoen 2014-2015, toen Alfred Schreuder de trainer was. Twente is pas de vierde gepromoveerde club die in de eerste zes duels geen nederlaag leed. In 2009 was VVV de laatste die dat presteerde met een zege en vijf gelijke spelen.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency