Volledig scherm
PREMIUM
Emiel van Engelen is sinds 18 mei 2018 gecertificeerd scheidsrechter. Heeft geen armen maar is ontzettend lenig met zijn benen. Geeft gele kaarten via de grensrechters, schud handen met zijn voeten en geeft met zijn benen zelfs buitenspel aan. © Pix4Profs/Jan Stads

Tilburgse scheidsrechter zonder armen: ‘Spelsituaties geef ik aan met mijn voeten’

Emiel van Engelen uit Tilburg is geboren zonder armen. Toch kan hij moeiteloos meekomen in de maatschappij. Ook als scheidsrechter.

De 26-jarige Emiel van Engelen doet alles met zijn benen en voeten. Zijn huissleutel bewaart hij altijd tussen zijn tenen. Dergelijke alternatieven bedacht hij al vroeg. Zo at hij als kleuter een bakje chips leeg met zijn tenen. ,,Mijn ouders zetten gewoon een bakje voor mijn neus neer. Als kind wil je zo snel mogelijk dat bakje leeg eten, je verzint dus wel wat.”

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.