Van Bommel denkt niet aan opstappen: ‘Al moet ik tegen heel de wereld vechten’

Mark van Bommel benadrukte het nogmaals na de domper tegen Feyenoord. ,,Al moet ik tegen heel de wereld vechten, ik geef niet op", zei de coach na de nederlaag in de Kuip (3-1).

De geplaagde coach viel zijn ploeg niet af. ,,Ik heb een van de beste wedstrijden van PSV in dit seizoen gezien. Alleen het resultaat is heel erg slecht. We kwamen achter tegen de verhoudingen in, wij domineerden het spel", meende Van Bommel.

De trainer vond wel dat de eerste doelpunten aan te rekenen waren aan fouten van zijn spelers. ,,Maar ondanks dat bleven we goed voetballen, doorvechten, kansen creëren en combineren. Alleen het scoren hebben we nagelaten", aldus Van Bommel, die het niet eens was met de tweede penalty voor Feyenoord, waaruit de 3-0 viel. ,,Dat was een belachelijke beslissing van de scheidsrechter.”

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - PSV (premium). 

Twee punten

PSV won geen van zijn laatste vijf uitduels in de eredivisie. Er werden slechts twee punten behaald: tegen respectievelijk FC Emmen (1-1) en Sparta (2-2). Dit is voor PSV de langste reeks uitduels zonder overwinning sinds de negatieve serie van augustus tot december in 2013. 

PSV heeft na zeventien speelronden al twintig verliespunten. De laatste zege buiten Eindhoven dateert van eind september. Van Bommel is er van overtuigd dat hij zijn elftal weer aan het voetballen krijgt. ,,Voetbal is soms oneerlijk. Normaal gesproken moet je hier gewoon winnen. Blijkbaar moet de gifbeker helemaal leeg”, vertelde hij in De Kuip. ,,Het resultaat is dramatisch. Dit mag gewoon niet gebeuren. Ik ben verantwoordelijk. Zo voel ik dat ook.”

Volledig scherm
Mark van Bommel druipt af na de nederlaag in de Kuip. © BSR Agency