Volledig scherm
Lars Unnerstall krijgt zijn kans bij PSV. © BSR Agency

Van Bommel grijpt hard in bij PSV: Jeroen Zoet verliest na zes jaar basisplaats

Unnerstall krijgt kansJeroen Zoet moet na een paar slechte wedstrijden bij PSV plaatsmaken voor Lars Unnerstall. De Duitser is van derde keeper naar eerste keeper gepromoveerd voor het duel met Willem II van vanmiddag. Voorzover bekend heeft Zoet geen last van een blessure en is hij gewoon inzetbaar. Desondanks kiest trainer Mark van Bommel voor een keiharde ingreep onder de lat bij PSV. Ook tweede doelman Robbin Ruiter wordt daarmee gepasseerd. 

De trainer van PSV heeft ongetwijfeld lang gewikt en gewogen in de afgelopen maanden. Zoet kent vanaf januari al problemen onder de lat bij PSV en greep - zonder dat hij nou enorm vaak blunderde - te weinig ballen om punten te kunnen pakken voor zijn ploeg. In augustus en september leek de reservegoalie van Oranje zijn mindere periode te hebben overwonnen en groeide hij weer toe naar een hoger niveau. PSV profiteerde daarvan en leek een tijdje als de brandweer te gaan, met bijvoorbeeld een 5-0 overwinning op Vitesse als voorbeeld. In de afgelopen weken zakte Zoet - net als overigens veel andere PSV’ers - een aantal keren door de ondergrens. De defensie werd onrustig van de goalie, maar maakte zelf ook geen beste indruk. 

Reflexen

Unnerstall werd vorig jaar al door PSV vastgelegd, maar nog een jaar verhuurd aan VVV. De lange en brede Duitser kwam begin dit seizoen geblesseerd binnen bij PSV en moest lang wachten op zijn kans. Bij PSV waren er in het begin van het seizoen twijfels, omdat hij niet direct wordt gezien als een voetballende keeper. Wel was er vertrouwen in de reflexen van Unnerstall, maar door zijn blessure duurde het een periode voor hij kon aanhaken. 

Afgelopen donderdag zat de 29-jarige goalie nog op de tribune tijdens het duel met LASK Linz en kreeg Zoet vier tegentreffers om zijn oren. Ruiter zat op de bank, maar Unnerstall springt nu dus over hem heen. Vanuit de spelersgroep van PSV wordt niet uitgesloten dat er zondag meer ingrepen zijn en wordt de keeperswissel in ieder geval gezien als een bescheiden revolutie. Zoet heeft sinds juli 2013 nooit om sportieve redenen plaats moeten maken voor een collega. Zowel Remko Pasveer als Eloy Room slaagde er niet in om hem te verdringen. Nu is het Lars Unnerstall wel gelukt om de Veendammer te passeren.

Mis geen goal van Willem II-PSV. Open onze app, installeer Goal Alert gratis en ontvang tijdens wedstrijden binnen 5 minuten een melding én een video van het doelpunt. Lees hier meer.

Volledig scherm
Jeroen Zoet baalt na de afgang tegen LASK Linz van afgelopen donderdag. © BSR Agency