Volledig scherm
Mark van Bommel is tevreden met het gelijkspel in de topper tegen Ajax. © BSR Agency

Van Bommel tevreden met remise: ‘Mooi hoe we terugkomen’

Mark van Bommel kon prima leven met het 1-1-gelijkspel in de topper tegen Ajax, zeker gezien het feit dat zijn ploeg diep in de tweede helft een achterstand moest wegpoetsen. Donyell Malen redde in de 77ste minuut een punt voor PSV.

,,Als je halverwege de tweede helft een goal tegen krijgt tegen dit Ajax, wat een goede ploeg is, dan moet je blij zijn dat je een punt pakt”, concludeerde de trainer in gesprek met FOX Sports. ,,Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar we moeten tevreden zijn.”

Ajax, dat vooral in de eerste helft de betere ploeg was, nam na een uur spelen de leiding in het Philips Stadion door een treffer van Quincy Promes. Van Bommel was onder de indruk van de veerkracht die zijn spelers daarna toonden. ,,Ik vind het mooi hoe we terugkomen. Natuurlijk is dat normaal, maar als je zoveel wedstrijden hebt gespeeld binnen een paar dagen, dan hakt het er wel in.”

Na de openingstreffer van Promes bracht Van Bommel aanvaller Cody Gakpo. Uitgerekend de geboren Eindhovenaar leverde de assist bij de gelijkmaker van Donyell Malen. ,,Mitroglou heeft een spierblessure. Hij was er daarom niet bij. Dan ga je denken hoe je de wedstrijd nog wel kan beïnvloeden. Gakpo heeft het goed gedaan.”

Van Bommel verwacht dat PSV het Ajax de rest van het seizoen erg lastig kan maken. ,,Ik zie geen grote verschillen”, zei hij. ,,Dit was een echte topwedstrijd, zeker in de eredivisie maar misschien ook wel op internationaal niveau.”

Bekijk hier de samenvatting van PSV - Ajax (Premium)