FC Utrecht ontsnapte vorig weekend met een onverdiende overwinning op FC Twente (2-1).
Volledig scherm
FC Utrecht ontsnapte vorig weekend met een onverdiende overwinning op FC Twente (2-1). © BSR Agency

Van RKC-uit naar halve bekerfinale: ‘Slecht resultaat neem je mee’

Bij FC Utrecht leven ze massaal uit naar de halve bekerfinale tegen Ajax, al mag de wedstrijd overmorgen tegen RKC juist door die club nóóit als een niemendalletje worden gezien.

Geen speelronde in de eredivisie was FC Utrecht dit seizoen in sportieve zin zo in mineur als op 1 december 2019, toen RKC Waalwijk met 0-1 won in Stadion Galgenwaard – niet eens onverdiend. FC Utrecht verspeelde wel meer punten tegen laagvliegers, te vaak, maar zo pijnlijk als die nederlaag tegen RKC werd het nooit. De wedstrijd tegen FC Twente vorig weekend leek op zo’n scenario af te stevenen, ware het niet dat FC Utrecht in de laatste tien minuten de wedstrijd onverdiend volledig kantelde en alsnog won.

Nu reist FC Utrecht zondag af naar Waalwijk, als een flauw aperitiefje voor de halve bekerfinale die woensdag tegen eeuwige rivaal Ajax op het programma staat. Anderzijds dreigt FC Utrecht bij puntenverlies de aansluiting met de top te verliezen. ,,We hebben al te veel onnodige punten verloren”, vindt middenvelder Joris van Overeem. ,,Zondag is dus superbelangrijk. Een slecht resultaat neem je óók mee naar Ajax omdat er maar twee volledige dagen tussen zitten.”

Gehavend

FC Utrecht gaat enigszins gehavend naar RKC. Jean-Christophe Bahebeck is al een paar dagen ziek en haalt de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk niet. Bovendien zijn Sean Klaiber (vijf gele kaarten) en Justin Lonwijk (rood bij Jong FC Utrecht maandag) geschorst. Adrián Dalmau werkte vandaag voor het eerst weer een groepstraining af, maar is nog geen optie dit weekend. De kans is klein dat hij wel kan spelen tegen Ajax. Ook Mitchell van Rooijen is hard op de weg terug, maar zit nog niet bij de selectie tegen RKC. Tommy St. Jago is geblesseerd, net als uiteraard Willem Janssen en Maarten Paes.