Volledig scherm
Ron Vlaar © BSR Agency

Vlaar wil door bij AZ: Het moet raar lopen, willen we er niet uitkomen

Of Ron Vlaar zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld? De verdediger zelf gaat er niet van uit. 

,,Wat mij betreft niet”, zei Vlaar op de clubwebsite. Zijn contract loopt over enkele weken af, maar de verdediger geniet in Alkmaar en denkt nog geen moment aan stoppen. ,,Max (directeur voetbalzaken Huiberts, red.) en ik hebben elkaar gesproken. Binnenkort volgt een nieuw gesprek en het lijk me raar als we daar niet uitkomen", maakte Vlaar duidelijk na de 4-2 nederlaag bij Excelsior. ,,Ik heb al vaker gezegd dat ik hier op mijn plek zit. Qua fitheid gaat het eigenlijk het hele seizoen al goed. Dat is voor mezelf boven verwachting.” 

Meermaals kreeg Vlaar de vraag of hij door zou gaan. Telkens gaf hij aan te twijfelen. De situatie is voor hem op dit moment anders. ,,Nu kan ik terugkijken en heb ik weinig minuten gemist. Dat is een heerlijk gevoel, dan voel je je echt voetballer.” De stopper denkt dat hij nog zeker van toegevoegde waarde kan zijn met zijn 34 jaar. ,,Dat is wat ik voor ogen heb en hoe ik door wil.”

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.