De promotiewedstrijd tussen ADO en Excelsior liep afgelopen mei compleet uit de hand.
Volledig scherm
PREMIUM
De promotiewedstrijd tussen ADO en Excelsior liep afgelopen mei compleet uit de hand. © ANP / ANP

Voetbalvandalisme weer heikel thema: ‘Fans moeten weten welke sanctie ze boven het hoofd hangt

Incidenten met voetbalsupporters stapelen zich weer op. Wat is er aan de hand? En belangrijker: is er een oplossing om ze te voorkomen? Een rondetafeldiscussie met ‘voetbalburgemeester’ Paul Depla, Cambuur-directeur Ard de Graaf en Kees Lau, voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord. ,,Bij sommige clubs zijn hooligans op bepaalde delen van de tribunes de baas.’’

2 reacties

  • JHH Braamhaar

    2 maanden geleden
    Gewoon de kosten 1 op 1 doorzetten naar de eredivisie clubs. Het is gewoon idioot dat belastinggeld gebruikt wordt voor zo'n simpel spelletje als voetbal. Als die clubs kunnen strooien met miljoenen voor spelers. Kunnen ze daar ook hun knip wel voor trekken. En geef mijn belastinggeld liever uit aan mensen die er verlegen om zitten.
  • van der Woude - Hamans

    2 maanden geleden
    Wat ik begrijp is dat het over wedstrijden uit de commerciële divisies gaat Behandel dit dan ook zo. Per wedstrijd een vergunning voor de wedstrijd in dat stadion. In de vergunning een deel voor commerciële beveiliging Zonder vergunning geen wedstrijd. Niet op orde, geen volgende wedstrijd I dat stadio Jammer dan dat de organiserende ploeg uit de competitie ligt. _Zo_ werkt dat bij commerciële evenementen. Het is een spelletje waar veel geld in om gaat en aan verdiend wordt. En geen "recht".