De promotiewedstrijd tussen ADO en Excelsior liep afgelopen mei compleet uit de hand.
Volledig scherm
PREMIUM
De promotiewedstrijd tussen ADO en Excelsior liep afgelopen mei compleet uit de hand. © ANP / ANP

Voetbalvandalisme weer heikel thema: ‘Fans moeten weten welke sanctie ze boven het hoofd hangt

Incidenten met voetbalsupporters stapelen zich weer op. Wat is er aan de hand? En belangrijker: is er een oplossing om ze te voorkomen? Een rondetafeldiscussie met ‘voetbalburgemeester’ Paul Depla, Cambuur-directeur Ard de Graaf en Kees Lau, voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord. ,,Bij sommige clubs zijn hooligans op bepaalde delen van de tribunes de baas.’’

2 reacties

 • JHH Braamhaar

  2 maanden geleden
  Gewoon de kosten 1 op 1 doorzetten naar de eredivisie clubs. Het is gewoon idioot dat belastinggeld gebruikt wordt voor zo'n simpel spelletje als voetbal. Als die clubs kunnen strooien met miljoenen voor spelers. Kunnen ze daar ook hun knip wel voor trekken. En geef mijn belastinggeld liever uit aan mensen die er verlegen om zitten.
 • van der Woude - Hamans

  2 maanden geleden
  Wat ik begrijp is dat het over wedstrijden uit de commerciële divisies gaat Behandel dit dan ook zo. Per wedstrijd een vergunning voor de wedstrijd in dat stadion. In de vergunning een deel voor commerciële beveiliging Zonder vergunning geen wedstrijd. Niet op orde, geen volgende wedstrijd I dat stadio Jammer dan dat de organiserende ploeg uit de competitie ligt. _Zo_ werkt dat bij commerciële evenementen. Het is een spelletje waar veel geld in om gaat en aan verdiend wordt. En geen "recht".
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?