Volledig scherm
Mounir El Hamdaoui in dienst van FC Twente © ANP Pro Shots

Voormalig FC Twente-spits El Hamdaoui traint mee met Excelsior

ROTTERDAM - Mounir El Hamdaoui traint voorlopig mee met Excelsior. De 34-jarige spits, vorig seizoen nog actief bij FC Twente, sluit niet uit dat hij ook voor de Rotterdamse club gaat voetballen. 

,,Ik ga lekker meedoen en daarna bekijken we wel wat we voor elkaar kunnen betekenen'', zegt de speler op de website van de club.

Technisch directeur?

Eerdere berichten dat hij zou zijn gestopt en als technisch directeur bij een Marokkaanse club was begonnen kloppen volgens El Hamdaoui niet. ,,Ik ben officieel geen technisch directeur. Ik ben er geweest en men vroeg of ik wilde helpen. Dat heb ik gedaan en dat was het. Ik wil graag nog voetballen en Excelsior is zeker een optie.''

Periode FC Twente

Volledig scherm
Mounir El Hamdaoui in het seizoen 2002-2003 © pro shots

El Hamdaoui debuteerde in 2001 bij Excelsior. Later was hij succesvol bij meerdere clubs, zoals Tottenham Hotspur, AZ, Ajax en Fiorentina. Halverwege vorig seizoen dook hij plotseling op bij FC Twente, dat probeerde degradatie te voorkomen. Door een blessure kwam hij in Enschede echter nauwelijks in actie: hij maakte in zes wedstrijden 214 speelminuten.

,,Maar ik voel me weer lekker en fit en wil graag nog voetballen'', zegt El Hamdaoui nu. ,,Ik ben er natuurlijk nog maar net, maar mijn eerste indruk van de groep bij Excelsior is goed. De club zoekt nog een spits en ik ben er klaar voor.''