Volledig scherm
© ANP Sport
1
EINDE
0
  • Danny Post 21'

VVV leeft op onder trainer De Koning

VVV heeft ook het vijfde duel onder coach Hans de Koning succesvol afgesloten. De Limburgse club versloeg een ongeïnspireerd Heracles vanavond met 1-0. Daardoor stijgen de geel-zwarten naar de veertiende plaats op de ranglijst. 

Door Dennis van Bergen

Geroutineerd hief Hans de Koning de armen de lucht in, vanavond in De Koel, kort na de wedstrijd van VVV tegen Heracles. De coach is het inmiddels wel gewend immers, een duel namens de Limburgers succesvol afsluiten. Van een 1-0 zege op elf ongeïnspireerde Tukkers lijkt hij niet meer opgewonden te raken.

Bekijk hier de samenvatting van VVV - Heracles (premium). 

Maaskant

VVV-coach Hans de Koning.
Volledig scherm
VVV-coach Hans de Koning. © ANP Sport

Het is een wonderlijk verhaal, dat van De Koning en VVV. Toen de Rotterdammer in de winterstop werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Robert Maaskant, vreesde Venlo nog hardop voor rechtstreekse degradatie. Hoe anders is de situatie nu. Na achtereenvolgens een of meerdere punten te hebben gepakt tegen PSV (1-1), RKC (1-2), FC Utrecht (1-1) en SC Heerenveen (1-1), bleven de Limburgers ook in het vijfde duel onder De Koning ongeslagen. Gevolg na de 1-0 tegen Heracles: het zicht op een langer verblijf op het hoogste niveau is alleszins weer realistisch.

VVV profiteerde van een apathisch optreden van de Almeloërs, die in 90 minuten tijd nauwelijks de grens van de eigen helft overstaken in Venlo. De 1-0 van aanvoerder Danny Post (een van richting veranderd schot) was dan ook volkomen verdiend. En het is dat de van Vitesse gehuurde Oussama Darfalou daarna verzuimde om de tweede Limburgse treffer aan te tekenen, anders was het duel halverwege al beslist geweest in het voordeel van de Limburgers.

Volledig scherm
© ANP Sport

Het labbekakkerige optreden van Heracles werd vanavond nog wel het best verpersoonlijkt door Cyriel Dessers. De topscorer van de eredivisie, gewoonlijk zo’n plaag voor vijandelijke defensies, deed een wedstrijd lang niets goed. De enige bal die de Belg vol raakte, twaalf minuten voor tijd, zeilde hoog over het VVV-doel. Zijn collega aan de overkant, John Yeboah, dacht vervolgens slim te zijn door zich in het strafschopgebied te laten vallen. De jonge scheidsrechter Ingmar Oostrom liet zich weliswaar foppen door de Afrikaanse Duitser, maar terecht wuifde de VAR de penalty weg.

Eindstand derhalve na een verre van opwindende wedstrijd in De Koel: 1-0.

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency