Waterreus beticht kamp-Van Bommel van loopgravenoorlog

VideoVoormalig PSV-doelman Ronald Waterreus heeft in zijn column in ‘De Limburger’ snoeihard uitgehaald naar ‘het kamp-Van Bommel’. Volgens hem wordt er een stiekeme en achterbakse loopgravenoorlog uitgevochten rondom PSV. Mark van Bommel werd afgelopen december ontslagen en zou achter de schermen nog van alles doen om het de PSV-directie moeilijk te maken. 

Volgens Waterreus zal het kamp-Van Bommel niet rusten voordat algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong van PSV gesneuveld zijn. ,,Om dat te bereiken worden lijntjes richting bevriende journalisten ongegeneerd uitgezet. En worden spelers opgezet tegen de leiding, aangespoord om te vertrekken, of toch tenminste een andere zaakwaarnemer in de arm te nemen.”

Ronald Waterreus in Rondo. Vandaag publiceerde hij een column over Mark van Bommel in De Limburger.
Volledig scherm
Ronald Waterreus in Rondo. Vandaag publiceerde hij een column over Mark van Bommel in De Limburger. © videostill

Van Marwijk

En anders is er altijd nog schoonvader Bert van Marwijk, zo constateert Waterreus. ,,Die pakte De Jong vorige week zondag stevig aan bij Ziggo, zonder de naam van De Jong overigens éénmaal te noemen. In mijn ogen tekenend voor de stiekeme, achterbakse loopgravenoorlog die gevoerd wordt.” Als de campagne niet zo'n vileine en rancuneuze ondertoon had, zou Waterreus er bijna om lachen geeft hij aan. ,,In de politiestaat die Van Bommel van De Herdgang had gemaakt, vertrouwde niemand elkaar meer en waren de onderlinge verhoudingen volledig verstoord.”

Beluister hieronder de nieuwste AD Voetbalpodcast: