Volledig scherm
Dirk Kuyt. Inzetjes: Dennis Bergkamp en Ronald Koeman. © Jan Kok, ANP, Pim Ras

Wycombe heeft liever Amerikaan dan Bergkamp, Kuyt en Koeman

De kans dat Dennis Bergkamp, Henrik Larsson, Dirk Kuyt en Ronald Koeman (als adviseur) het Engelse Wycombe Wanderers overnemen, lijkt verkeken. De oud-voetballers toonden interesse om de club uit de League One te kopen, maar de 800 fans die momenteel samen eigenaar van Wycombe zijn geven de voorkeur aan een Amerikaanse overnamekandidaat, Rob Couhig.

Dat bevestigt zaakwaarnemer Rob Jansen naar aanleiding van een bericht op The Athletic. Over de toekomst van Wycombe Wanderers, dat sinds 2012 in handen is van een groep van ongeveer 800 supporters, wordt komende dinsdag gestemd. De fans zetten de club in de verkoop, zodat investeerders sportief een nieuwe stap kunnen zetten. Wycombe staat na twaalf wedstrijden tweede op het derde niveau in Engeland.

Kuyt en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen zijn al veel langer bezig om een club in Engeland te kopen. Dat vertelde Jansen in juni in het televisieprogramma Jaïr in goed Gezelschap op NPO1. Jansen kon toen niet zeggen om welke club het ging. ,,Het is een lang gekoesterde wens om samen met aantal spelers en ex-spelers, waar ik de zaken voor doe, een club te kopen’’, zei Jansen destijds. ,,De spelers en ik hebben een utopisch beeld van hoe die club geleid moet gaan worden en wat er voor nodig is om het hoogste te bereiken. Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur. Ik acht de kans groot dat het gaat lukken.”

Nu de deal met Wycombe niet door lijkt te gaan, zullen Jansen & co hun blik verleggen. Volgens Engelse bronnen hebben de Nederlanders nog twee andere overnamekandidaten op het oog, maar onbekend is om welke clubs het gaat. Bergkamp, Larsson en Kuyt hebben alle drie een voetbalverleden in Engeland. Bergkamp speelde van 1995 tot en met 2006 voor Arsenal en werd in die periode drie keer landskampioen, Kuyt diende tussen 2006 en 2012 Liverpool en de Zweedse ex-Feyenoorder Larsson kwam in zijn nadagen als huurling uit voor Manchester United. Koeman was werkzaam als manager in Engeland (bij Southampton en Everton), alvorens hij begin 2018 benoemd werd tot bondscoach.