Volledig scherm
© Toma Tudor

15.000 bijen in Delden dood door vandalisme

DELDEN - Vernielingen aan een bijenstal in Delden hebben geleid tot de dood van zeker 15.000 bijen. De kast is omgevallen waardoor de bijen door de kou zijn omgekomen.  

Eigenaar en Deldenaar Gerard Kemperink snapt niet wie dit soort vernielingen aanricht. "Onvoorstelbaar. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

Korf
Kemperink heeft op de Cramersweide een stukje grond waar hij een bijenkast en een bijenkorf heeft staan. Afgelopen zondag kwam de Deldenaar tot de ontdekking dat er grote vernielingen waren aangericht op zijn terrein. Dat moet hoogstwaarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag zijn gebeurd.

Verkleumd
Een bijenkast lag op zijn kant, daar omheen lagen vele dode bijen. De diertjes zijn door het omvallen van de kast in de buitenlucht gekomen en omdat het onder de 10 graden was, zijn ze verkleumd van de kou en gestorven.

Kemperink heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij hoopt dat mensen die iets gezien of gehoord hebben, zich melden bij de politie.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Live Voetbal

home logo AZAZ
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19:45
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
19:45
PSVPSV
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
Willem IIWIL
away logo

poll

Al 251 doodgeboren Twentse kinderen ingeschreven

Al 251 doodgeboren Twentse kinderen ingeschreven

  • Goed dat politiek geluisterd heeft naar de burger (30%)
  • Moeilijke kwestie, maar ik zou het zelf niet zo snel doen (10%)
  • Als ouders hier troost in kunnen vinden, vind ik het prima (60%)
728 stemmen