Volledig scherm
Terrein van het nieuwe azc Eschmarkerveld © Annina Romita

20 asielzoekers minder in azc Enschede

ENSCHEDE - In het asielzoekerscentrum Eschmarkerveld worden geen 600 maar maximaal 580 vluchtelingen opgevangen. Dat maakten vertegenwoordigers van het COA - Centraal Orgaan opvang Asielzoeker - dinsdagavond bekend in een bijeenkomst van de Stadsdeelcommissie Oost.

De vermindering is het directe gevolg van een wat andere indeling van het terrein tussen Enschede en Glanerbrug en een gewijzigde manier van bouwen. Dat heeft weer te maken met een fout van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat maakte voor de locatie Gronausestraat plannen voor een noodopvang in plaats van een asielzoekerscentrum.   Keukens
Dat betekent nieuwe procedures, een Europese aanbesteding van de bouw en een overschakeling van het plaatsen van kant-en-klare units naar houtskeletbouw. Belangrijke aanpassing is dat elke woning een keuken krijgt in plaats van de centrale kookgelegenheden in het oorspronkelijke plan.   Vertraging
Al met al leidt dat tot een aanzienlijke vertraging van minimaal een half jaar. De COA-woordvoerders wilden geen bedragen noemen, maar lieten duidelijk doorschemeren dat de kosten aanzienlijk zullen stijgen. De oplevering van het azc is nu gepland voor medio 2017.

Geen doorstroming
Van de afgesproken doorstroming van de noodopvang voor vluchtelingen in het voormalige Tubantia-pand op de hoek van de Getfertsingel naar het azc Eschmarkerveld aan de Gronausestraat komt daardoor niets terecht. Eind deze maand komend de eerste vluchtelingen naar het vroegere onderkomen van Tubantia.

poll

René Hake weg als trainer FC Twente

René Hake weg als trainer FC Twente

  • Terecht, Twente presteert ondermaats en als trainer was hij verantwoordelijk (20%)
  • Onzinnig besluit. Een andere trainer laat deze ploeg echt niet beter presteren (32%)
  • Iedereen wil toch Verbeek? En stel dan direct Rutten als technisch directeur aan! (48%)
2127 stemmen