Volledig scherm
Foto: Marco Verveld

230 jonge judoka's in Twente maken promotie

ENSCHEDE - Feest dit weekeinde voor 230 jonge judoka's in Twente. Zij deden mee aan het jaarlijkse band- en slipexamen en aansluitend de Clubkampioenschappen. Allen kregen een hogere slip of band.

Op vrijdagavond en zaterdag hadden de jaarlijkse clubdagen plaats bij Stichting Judosport Oost.

Jubileum
Opvallend tijdens deze dagen was de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers binnen de club, die de organisatie op zich namen en het evenement in goede banen leiden. Voorzitter Maarten Barneveld vertelde trots te zijn op deze club, die komend seizoen haar 25-jarig bestaan viert. Onder de vele leden waarvoor SJO trainingen verzorgt in Delden, Denekamp en Enschede, worden judoka’s getraind om zowel op nationaal- als internationaal niveau te kunnen presteren.

Europese toernooien
De wedstrijdjudoka’s zullend komend seizoen op hoog niveau worden getraind. Afgelopen seizoen hebben de toppers van de club hun talent laten zien. Dit zijn onder meer Renée van Harselaar, Jelle Snippe en Younes Braakhuis (alle drie uit Enschede) en Daan Moes uit Almelo. Deze judoka’s zijn ook door Judobond Nederland geselecteerd om voor Nederland uit te komen tijdens diverse Europese toernooien. Maarten Barneveld mocht ook het nieuwe logo van de club onthullen, als teken van de nieuwe weg die ingeslagen wordt. Met de komst van het Regionaal Talenten Centrum, dat gebruik zal maken van de dojo van SJO, wordt de club uit het oosten op de kaart gezet onder judoënd Nederland.

Nieuwe dojo
Na de vakantie zal de nieuwe dojo, ter grootte van een gehele tennisbaan, in gebruik worden genomen. 

Stijlprijzen
De stijlprijzen werden dit jaar gewonnen door Lucas Heuving uit Enschede en Chantal Youssef uit Overdinkel.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
932 stemmen