Volledig scherm
© Thinkstock

4 Twentse bedrijven failliet

WIERDEN/ENSCHEDE - Aannemersbedrijf Schipper uit Wierden is door de rechtbank Overijssel failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de eigenaar zelf. 

Er waren te weinig opdrachten om de kosten van het bedrijf te kunnen betalen, zegt curator Kolkman. Hij hoopt na het weekend duidelijkheid te hebben over de mogelijkheid van een doorstart. Er wordt momenteel nog doorgewerkt door de negen werknemers. Er is een schuld van 195.000 euro.

Uwimportauto.nl
Kolkman is ook de curator van ANM Handelsonderneming in Almelo, dat werkte onder de naam Uwimportauto.nl. Justitie deed onlangs een inval bij het bedrijf De eigenaar is verdachte in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt en drugshandel. Bij de inval werden 120 auto’s in beslag genomen. De eigenaar van het pand heeft het faillissement aangevraagd.

Intech
In Enschede is het faillissement uitgesproken over installatiebedrijf Intech. Intech was een landelijk opererend installatiebedrijf met specialisaties als werktuigbouwkunde, sanitaire installaties en elektrotechniek. Achtergronden bij het faillissement zijn nog niet duidelijk. Curator is mr. Eringa van Damsté in Enschede.

Feed your body
Ook de eenmanszaak Feed your body fit uit Nijverdal is failliet, curator is mr. Beekman van Daniëls Huisman Advocaten.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
565 stemmen