Volledig scherm
© Christian van der Meij

650 bezoekers open dag azc Hengelo

HENGELO - De open dag in de aanvullende opvanglocatie voor vluchtelingen (avo) aan de Havenzatenlaan in Hengelo trok zaterdagmiddag 650 bezoekers. Net als in andere asielzoekerscentra in het land kregen ze de gelegenheid voor een dag in de huid te kruipen van een vluchteling.

De 145 tijdelijke bewoners van het voormalige verzorgingshuis in Hengelo komen voornamelijk uit Syrie en Eritrea. Ze zijn gevlucht voor het geweld in hun thuisland, hebben in Nederland al de asielprocedure doorlopen en wachten in Hengelo op een woning in de gemeente die hen is toegewezen.

Bijzonder
De bezoekers van de open dag werden door vluchtelingen zelf rondgeleid. Vanwege de drukte gebeurde dat in groepen. De belangstellenden maakten kennis met cursuslokalen, de gezamenlijke keukens, de wasruimten, recreatiezaal en hun kamertje met drie bedden. Bovendien vertelden de vluchtelingen wat ze zoal de hele dag doen en hoe ze zich voorbereiden op zelfstandig wonen in Nederland. De bezoekers waren onder de indruk. “Bijzonder dat je achter de voordeur kunt kijken wat er in zo’n asielzoekerscentrum gebeurt en kunt kennis maken met de mensen.”

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (49%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
397 stemmen