Volledig scherm
© Frans Nikkels

8 instellingen in Enschede verliezen oud-papiercontainer én inkomen

ENSCHEDE - Door de komst van de blauwe otto’s in 2012 zijn de oud-papiercontainers bij verenigingen, clubs en scholen overbodig volgens de gemeente en Twente Milieu. Daarom heeft de gemeente besloten ze te verwijderen. Daarmee verdwijnt ook een deel van het inkomen van de instellingen.

In Enschede verliezen Familievereniging ‘t Bouwhuis, speeltuin ‘t Hoogeland, Muziekcorps der voormalige Schutterij en sportverenigingen EKC Nääs, Sparta en Vogido hun oud-papierbak. In Usselo verliest OBS Molenbeek haar container en in Boekelo muziekvereniging Unisson.

Duizenden euro’s
De instellingen verliezen door het verdwijnen van de containers jaarlijks veel geld. Ze krijgen per ingezamelde kilo oud-papier een bedrag uitgekeerd van de gemeente. Volgens penningmeester Wim Bakker van voetbalvereniging Sparta is het verdwijnen van de container een enorme aderlating voor de club. „Het gaat om een bedrag tussen 1000 en 2000 euro per jaar, daar kunnen we veel leuke dingen van doen.” Voorzitter van de speeltuin Koos Hartgring verwacht dat de speeltuin jaarlijks 2200 euro misloopt.

Twijfel
Woordvoerder van de gemeente Jeroen Ter Bekke trekt de hoogte van de bedragen die de instellingen noemen in twijfel. „Door de digitalisering en de blauwe containers is het niet mogelijk. Ik vraag me af hoe ze bij die bedragen komen.” Het gros van de bakken verdwijnt per 1 september.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

  • Het zal daar vast goedkoper kunnen, maar onze arbeiders zijn zo de dupe! (84%)
  • Ach, er komen ook activiteiten van een Engels zusterbedrijf naar Hengelo (8%)
  • Vervelend voor die mensen, maar Nederland heeft een goed sociaal vangnet (8%)
437 stemmen