Volledig scherm
© Annina Romita

Aanleg nieuwe crossbaan Twentse Ros gaat twee maanden duren

HENGELO - Het zand ligt er, de aanleg van de nieuwe baan van fietscrossvereniging Het Twentse Ros kan beginnen. Dinsdag is er nog een ledenvergadering over een notariële aanpassing, maar dat is slechts een formaliteit. Het gespecialiseerde grondbedrijf Schijf uit Uithoorn staat al in de startblokken.  

De nieuwe baan komt tussen het clubhuis van HVV Tubantia en de A1. De aanleg duurt, bij redelijke weersomstandigheden, zo’n twee maanden. Begin oktober ligt er dan een fonkelnieuw, rechthoekig parcours met een lengte van 350 meter: 50 meter korter dan de huidige baan, die bekendheid geniet als een van de langste van het land.
 

De oplevering komt te laat voor de afsluitende districtswedstrijd. „Maar misschien kunnen we komend voorjaar het nieuwe seizoen daar beginnen met een grote nationale wedstrijd”, zegt bestuurslid Chris Scheenloop.


Het wordt een rechthoekig parcours zoals dat gebruikelijk is in het BMX-wereldje. De baan voldoet uiteraard aan de voorschriften van de fietscrossbonden, maar de marges zijn ruim genoeg voor een eigen ontwerp.


De bouw van de kantine moet nog even wachten vanwege gemeentelijke procedures. Het is een ontwerp van Fons Nijland, die ook de kantine van Tubantia tekende. „Zelfde stijl, zelfde kleuren. We hopen dat ie er eind dit jaar staat”, aldus Scheenloop. De leden steken zelf de handen uit de mouwen voor de inrichting.


Zolang de kantine er niet staat wordt de ruimte onder de startheuvel benut tijdens wedstrijden. De huidige crossbaan moet plaatsmaken voor het nieuwe woonbuurtje Landmanserve.

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (32%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (61%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (7%)
2722 stemmen