Volledig scherm
© TC Tubantia

Achilles'12 Hengelo: nieuw kunstgras, contributie omhoog

HENGELO - Langer uitstel is niet verantwoord. Daarom wil het bestuur van Achilles’12 haast maken met de vervanging van de toplaag van het kunstgrasveld op sportpark ’t Wilbert.

Daarvoor is een contributieverhoging noodzakelijk. Op 14 juni mogen de leden zich hierover uitspreken in een buitengewone algemene ledenvergadering.

Als de leden instemmen met het voorstel van het bestuur, kan medio september worden begonnen met de vervanging van de toplaag. Die klus duurt ongeveer twee weken. De nieuwe competitie is dan al begonnen. Maar voorzitter Benno Goosen vewacht daardoor geen problemen. „Dat kunnen we wel opvangen met onze drie natuurgrasvelden.”

Lastenverzwarting

De nieuwe kunstgrasmat betekent voor Achilles een forse lastenverzwaring. De vervanging van de toplaag kost ongeveer 180.000 euro. Het is de bedoeling dat de gemeente die investering voor haar rekening neemt.

Volgens de huidige regeling moet Achilles daarvoor dan een kostendekkend huurtarief betalen. Dat komt neer op 30.000 euro per jaar. Nu betaalt de club 5.000 euro aan huur.

Het systeem van volledig kostendekkende huur gaat echter op de helling. Het bestuur van Achilles verwacht dat de huurtarieven voor nieuwe kunstgrasvelden worden teruggeschroefd van 100 naar maximaal 40 procent kostendekkend. Voor Achilles komt dat dan uit op 12.000 euro huur per jaar. „Nog altijd ruim een verdubbeling”, aldus Goosen.

Versleten

Het kan echter nog wel tot het najaar duren voordat de sportnota wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Zo lang wil het bestuur van Achilles niet meer wachten. Het huidige kunstgrasveld is tot op de draad versleten. Goosen: „Zo kan het echt niet langer.”

Daarom is het bestuur bereid om de ‘volle mep’ te betalen, totdat de nieuwe huurtarieven zijn vastgesteld. „Het kan niet anders, want we staan met de rug tegen de muur.” Hoeveel de contributie omhooggaat, kan Goosen nu nog niet zeggen. „De penningmeester is nog aan het rekenen.”

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (24%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
354 stemmen