Volledig scherm
© TC Tubantia

Achilles'12 Hengelo: passen en meten met velden

HENGELO - Het is even behelpen. In verband met de renovatie van het kunstgrasveld gaan de hoogste elftallen van Achilles’12 tijdelijk trainen op de oude velden van ATC’65 in Groot Driene. Tevens worden wedstrijden en trainingen verplaatst naar het complex van buurman HKC.


Deze week is op sportpark ’t Wilbert begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van de toplaag van het kunstgrasveld. Als alles volgens plan verloopt, kan Achilles het nieuwe veld op 3 november in gebruik nemen. Dat betekent dat de club het ruim een maand zonder kunstgrasveld moet doen.

Oranje onder 19

Daar komt ook nog eens bij dat Achilles van 3 tot en met 10 oktober als gastheer fungeert voor het Nederlands elftal onder 19 jaar. Dat speelt in die periode drie EK-kwalificatiewedstrijden in Hardenberg en Vriezenveen: tegen Roemenië (6 oktober), San Marino (8 oktober) en Noorwegen (11 oktober).

De Nederlandse selectie verblijft in hotel Van der Valk in Hengelo en traint tussen de wedstrijden door op het hoofdveld van Achilles. Zolang Jong Oranje te gast is, maakt de club zelf geen gebruik van dat veld om de mat zoveel mogelijk te ontzien.

Improviseren

Een en ander houdt in dat Achilles komende weken flink moet improviseren. Het eerste elftal, A1, B1 en de vrouwen trainen tijdelijk op de oude velden van ATC aan de Sportlaan Driene. De verlichting werkt en de gemeente heeft er de bomen laten snoeien en de velden een extra onderhoudsbeurt gegeven. Voor het vervoer naar Groot Driene zet de club taxibusjes in.

Verder wijkt Achilles uit naar het complex van korfbalvereniging HKC op ’t Wilbert. De gemeente heeft er een extra voetbalveld uitgezet. Dat wordt gebruikt voor wedstrijden en trainingen. Verlichting ontbreekt, er kan alleen getraind worden bij daglicht. „Het is passen en meten, maar we krijgen er een mooi kunstgrasveld voor terug”, zegt penningmeester Cristian Kamphuis.

De oude toplaag is hard aan vervanging toe. Spelers van het eerste elftal wilden er niet meer op trainen, uit angst voor blessures. De ‘goede delen’ van de oude toplaag worden gebruikt voor de renovatie van een van de kunstgrasvelden van ATC op sportpark Slangenbeek, dat daarmee nog twee jaar mee kan.

Trainingen

Alle trainingen van het Nederlands elftal onder 19 jaar tijdens het kwalificatietoernooi voor het EK op het veld van Achilles zijn openbaar. Na afloop van de training op woensdag 5 oktober is er om 18.00 uur gelegenheid om handtekeningen te vragen aan de spelers. Tot de selectie behoort onder andere Justin Hoogma van Heracles Almelo.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
EINDE
3-2
Sporting CPSPO
away logo
home logo Partizan BelgradoPBE
EINDE
2-2
AZAZ
away logo

Poll

Multimiljonair Sanderink kort studiebeurzen voor Twents talent

Multimiljonair Sanderink kort studiebeurzen voor Twents talent

  • Wees blij dat die man überhaupt geld geeft, het hoeft niet (57%)
  • Schandalig, die studenten rekenden daarop en die man heeft geld zat (13%)
  • Slechte keus, Sanderink kan wel wat goede pr gebruiken (30%)
839 stemmen