Volledig scherm
© Ivo Kruger

Activist Rik Min geweigerd op UT

ENSCHEDE - “Ik ben nog nooit zo behandeld. Hier is een democratisch recht verbroken!” Activist en voormalig UT-docent Rik Min is zeer verontwaardigd over het feit dat hem dinsdagavond de toegang tot de Vrijhof werd ontzegd.

Daar hield Studium Generale een bijeenkomst over Syrië. Min deelde namens het ‘Aktiekomitee Stop Medialeugens Over Syrië’ voor de deur pamfletten uit en liet de bezoekers op luide toon weten dat ze binnen uitsluitend leugens te horen zouden krijgen. De sprekers waren NOS-journalist Lex Runderkamp en Volkskrant-journalist Sakir Khader en fotograaf Fouad Hallak. Volgens Min zijn dat mensen die uitsluitend Amerikaanse persbureaus napraten.

Reden ontzegging
Organisator Peter Timmerman legt uit waarom Min de toegang werd ontzegd: “Hij is van harte welkom om hier mee te doen aan de discussie. Maar hij stond voor de zaal ons publiek op zeer luide toon te vertellen dat ze uitsluitend Amerikaanse leugens te horen zouden krijgen. Hij adviseerde ons publiek om niet naar binnen te gaan. Dat vonden we erg onfatsoenlijk van hem. Kritische geluiden zijn welkom, maar het is gewoon niet netjes om ons publiek te intimideren. Dus de bewaking heeft hem gevraagd om weg te gaan.”

'Het was een aanfluiting'
Volgens Min sprak hij inderdaad op luide toon: “Ja, ik was geëmotioneerd. De Derde Wereldoorlog kan morgen uitbreken door wat er in Syrië gebeurt. En hier worden onder het mom van een ‘wetenschappelijke discussie’ mensen opgevoerd als deskundigen, terwijl ze helemaal niet deskundig zijn. De NOS en de Volkskrant verzwijgen al jaren de waarheid over Syrië. Het was een aanfluiting! En het publiek was op mijn hand, verschillende mensen zeiden: ‘Je hebt gelijk.’”

Actie
Min heeft uit onvrede over de westerse berichtgeving het ‘Aktiekomitee Stop Medialeugens over Syrië’ opgericht. De groepering heeft in elk geval op Facebook nog niet erg veel aanhang: de community heeft slechts zeven likes. Wie wil weten hoe Rik Min over Syrië en de westerse berichtgeving denkt: donderdagavond spreekt hij vanaf 20 uur op het politiek café van de Nieuwe Communistische Partij Nederland in café De Pimpelaar in Enschede.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2951 stemmen