Volledig scherm
Straatbeeld in de Afrikaanderbuurt. © Annina Romita

Afrikaanderbuurt Hengelo vreest volledige afsluiting door werkzaamheden

HENGELO - Omwonenden van de Oude Molenweg zijn bang dat ze niet meer bij hun huis kunnen komen door de tijdelijke afsluiting van de weg. Ook hebben ze geen goed woord over voor de informatieverstrekking van de gemeente. Die garandeert dat de buurt bereikbaar blijft. Maar hoe precies, weten ze nog niet.

Vanaf maandag ligt de Oude Molenweg er vanaf de Oldenzaalsestraat tot de Wolter ten Catestraat een week lang uit. Maar bewoners van onder meer de Afrikaanderbuurt zijn bang dat ze helemaal niet meer bij hun huis kunnen komen, vooral omdat de Enschedesestraat en de Wolter ten Catestraat niet bereikbaar zijn. Ook is de informatieverstrekking van de gemeente zwaar onder de maat, vinden ze.  „Je ziet hooguit een bericht op twitter van de gemeente. Daar staat een onduidelijk kaartje bij waaruit je niet kan opmaken of de werkzaamheden tot en met de kruising met de Anninksweg zijn of dat de kruising openblijft”, aldus Edwin Oude Middendorp, bewoner van de Paul Krugerstraat. „De informatievoorziening is dramatisch. We kunnen het alleen vernemen via officiële berichten van de gemeente waarin omleidingen staan die elkaar weer tegenspreken.”

Paal
Ook andere bewoners, onder wie mensen in een rolstoel, hebben zich met die vraag bij de gemeente gemeld. De bewonerscommissie van O­-kwadraat vraagt zich af of de inzinkbare paal op de van de hoek Paul Krugerstraat en Oldenzaalsestraat verwijderd kan worden, zodat in ieder geval mensen met een scootmobiel bij het complex kunnen komen. Ook wordt gedacht aan het weghalen van de bloembakken op het binnenplein. Die zijn enkele weken geleden geplaatst om het fietsverkeer te weren. Woningcorporatie Welbions maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van haar eigen complex aan de Paul Krugerstraat.

Twee richtingen 
De gemeente trekt zich in een reactie de kritiek aan en zegt dat in eenrichtingsstraten in de directe omgeving tijdelijk twee richtingen verkeer wordt toegestaan. Welke straten dat precies worden, wordt maandag samen met bewoners en politie bepaald. Welbions gaat er van uit dat in de Wemenstraat in de richting van de Reitzstraat en Steijnstraat tijdelijk tweerichtingenverkeer wordt ingesteld. Met de afdeling Stadstoezicht en de politie is afgesproken dat automobilisten niet op de bon worden geslingerd. Op verschillende plekken staan verkeersregelaars die automobilisten naar de juiste wegen leiden.

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (9%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
510 stemmen